Lloguer per email

info@polytoi.com

Lloguer per telèfon

    902 106 035 | 937 622 863

Atenció al públic

Dill - Div 08:00h - 13:00h - 15:00h - 18:00h
Dis- 08:00h - 13:00h

Història de l’inodor: l’origen

Història de l’inodor
28 oct.

Història de l’inodor: l’origen

Com ja es conegut, Polytoi es una empresa dedicada al lloguer de sanitaris portàtils. Però, sabem quin es l’origen de l’inodor?

L’història del inodor ens fa remontar fa més de 4.000 anys quan en el palau de Knossos ja feien servir una espècie d’inodor. Estava format per una cisterna, taçal i un canal de desguàs.

Henry Moule

 El pare Henry Moule va ser un religiós de mitjans del segle XVII. Ell va ser qui va inventar l’inodor que funcionava amb sorra. La funcionalitat consistía en cobrir amb capes de sorra cada deposició.

Un cop aquests inodors s’omplien, és clausuraven i es construien de nous als costat. Aquesta idea no era del tot bona i al cap de poc temps es van donar compte que no funcionava. No quedaba espai per construir tants inodors.

John Harrington

 John Harringtones pot dir que va ser realment l’inventor de l’inodor. Un poeta de la cort d’Isabel I d’Anglaterra va desenvolupar el wáter closet de válvula allà sobre l’any 1597, que el va batejar com Ajax i es va instalar en el palau.

Alexander Cummings – Joseph Bramah

 En 1775 Alexander Cummings va perfeccionar el wáter de John Harrington amb una cisterna i el va patentar. Però la veritable evolució de l’inodor va arribar més tard, Joseph Bramah el va convertir en el que avui dia entenem com inodor.

El que sempre s’ha tingut en compte en l’evolució del inodor va ser la de permetre fer les nostres necessitats sense contaminar. Avui dia disposem d’inodors en llars, escoles, universitats, hospitals, cinemes, teatres,…I es que els inodors son molt importants per la higiene en la societat.

I l’història de l’inodor no acaba aquí. Un cop coberta la necessitat del inodor en llars o altres centre van aparèixer els inodors portàtils.

Sanitaris Portàtils

 

Aquest gran invent, del que Polytoi es especialista en sanitaris portàtils per esdeveniments o per ús industrial.

El sistema que utilitzen els sanitaris portàtils Polytoi funcionen mitjançant un sistema de recirculació en que les materies fecals es neutralitzen en l’interior del tanc sense que es desprengui cap tipus d’olor gràcies al líquid neutralitzant i totalment degradable que posteriorment es transportat a la depuradora amb els nostres vehicles de servei d’última generació.

Diferents models com Bàsic, Event Premium, Minus, Uri Pluto, Manet Duo o Conect són els models disponibles que es poden trobar a Polytoi:

 • Polytoi Bàsic: Model destinat per obres, bases logístiques o pàrquings. Cabina de polietilè d’alta densitat amb un dipòsit de 220 litres amb bomba de recirculació i dispensador de paper higiènic.
 • Polytoi Event Premium: Model destinat per events. Cabina de polietilè d’alta densitat amb un dipòsit de 220 litres amb la bomba de recirculació. A més compte amb neteja de mans autònom amb bomba de peu aixió com un dispensador de paper higiènic i amb opció de disposar de llum interior.
 • Polytoi Minus: Model destinat per minusvàlids. Sanitari espaiós amb accès per cadires de rodes ja que poseéis un sistema de terra plà patentat que facilita l’entrada en cadires de rodes i capacitat de maniobra. Ideal per facilitar l’accès a aquelles persones amb mobilitat reduïda o atenció especial.
 • Polytoi Uri Pluto: Model destinat per events esportius i conerts. Cabina sanitària de polietilè d’alta densitat per donar servei a 3 o 4 usuaris a la vegada.
 • Polytoi Manet Duo: Model rentamans ideal per donar un servei adicional als sanitaris portàtils. Fabricat en polietilè d’alta densitat amb un dipòsit de 180 litres d’aigua neta i 180 litres d’aigua residual i dispensador de sabó.
 • Polytoi Conect: Cabina sanitària amb el mateix funcionament que un inodor. Fabricat en polietilè d’alta densitat i amb dispensador de paper higiènic. Disposa de conexión a la xarxa de clavegueram així com conexión a la xarxa d’aigua sanitària.

Sigui quina sigui la seva necessitat, a Polytoi disposem del model adequat de sanitari portátil per el tipus d’event que desitja organitzar i així poder oferir seguretat i higiene a més d’oferir la máxima dedicació i professionalitat.

 

logo-footer

Costa Rent creada el 2006, amb la intenció de donar resposta a les necessitats del mercat en solucions sanitàries i lloguer de maquinària. Al 2014 s’han emprès profunds canvis en la nostra empresa, creant un nou nom comercial POLYTOI, per donar servei exclusivament al sanitari portàtil

CONTACTA AMB NOSALTRES

 • c/ Edison, 5-A | PINEDA DE MAR | 08397
 • 902 106 035
 • info@polytoi.com
 • Dill - Div : 8h - 13h | 15h - 18h
 • Dis 8h - 13h

EMPRESA DEL GRUP

COSTA-RENT