Lloguer per email

info@polytoi.com

Lloguer per telèfon

    902 106 035 | 937 622 863

Atenció al públic

Dill - Div 08:00h - 13:00h - 15:00h - 18:00h
Dis- 08:00h - 13:00h

Museu del Retrete

museu retrete polytoi
29 març

Museu del Retrete

Entre tots els museus que podem trobar, un dels peculiars és el Museu del Retrete. Sí, Museu del Retrete.

Es pot dir museu, o parc temàtic, ja que tot està dedicat als lavabos, inodors, vàters, sanitaris portàtils i tot el que es pugui relacionar amb les nostres deposicions o aigües menors i els seus models de sanitaris, vàters i l’evolució que han tingut des dels seus inicis.

Aquest museu el podem trobar a Suwon, localitat pròxima a Seül. Va ser inaugurat el 2012 i va esdevenir el primer museu dedicat a l’excusat. En pocs mesos es va convertir en un gran èxit tant pel públic com per les opinions rebudes.

Sim Jae-Duck

Quan parlem del Museu del Retrete, és obligatori parlar de la persona que va fer aquest museu possible. Sim Jae-Duck, o també conegut com Mr. Toilet.

La història de Mr. Toilet amb l’excusat té el seu inici des que va néixer. Explica la llegenda que Mr. Toilet va néixer en un bany d’estil coreà que pertanyia a la seva àvia. Es pot dir que la vida de Sim Jae-Duck sempre va estar lligada als inodors.

Sim Jae-Duck va ser alcalde de Suwon i gràcies a la seva tasca va aconseguir canviar els primitius vàters per la moderna tassa occidental i d’aquesta manera fer més saludable les visites als urinaris.

A més Sim Jae-Duck, va ser fundador i president de la World Toilet Association.

Museu del Retrete

Si parlem del Museu del Retrete, abans d’entrar al recinte, podem delectar-nos amb els grans i increïbles murals sobre deposicions.

Un cop dins, al jardí trobarem nombroses figures de ciutadans fent les seves necessitats o una gran escultura d’una deposició envoltada d’empremtes per poder fer la millor foto.

També podem trobar cabanes o tendes abans que apareguessin els sanitaris portàtils moderns.

Un cop dins podem trobar panells informatius i vídeos de la història dels vàters per qualsevol lloc del món.

Una altra curiositat que ens sorprendrà serà el seu accés a la terrassa. La sortida en forma de tassa, àmplia i neta, ens farà pas a una terrassa gran per poder tenir una vista aèria de tot el museu i els seus jardins.

Comentar també el seu disseny. La forma de museu, com no podria ser d’altra manera, té forma de vàter espectacular.

Suwon

Com hem comentat, el museu es troba a la localitat de Suwon.Con l’obstinació de donar a conèixer l’evolució de l’excusat i la seva lluita per la salut, Mr. Toilet, a la seva mort, va donar el seu terreny per poder fer el museu del vàter .

Perquè una cosa tan necessari i essencial en la nostra vida quotidiana mereix tenir un museu, des de Polytoi agraïm el manteniment del museu per donar a conèixer l’evolució dels indoros i dels sanitaris portàtils així com la importància de mantenir-lo nets per a una bona salut en els usuaris.

logo-footer

Costa Rent creada el 2006, amb la intenció de donar resposta a les necessitats del mercat en solucions sanitàries i lloguer de maquinària. Al 2014 s’han emprès profunds canvis en la nostra empresa, creant un nou nom comercial POLYTOI, per donar servei exclusivament al sanitari portàtil

CONTACTA AMB NOSALTRES

  • c/ Edison, 5-A | PINEDA DE MAR | 08397
  • 902 106 035
  • info@polytoi.com
  • Dill - Div : 8h - 13h | 15h - 18h
  • Dis 8h - 13h

EMPRESA DEL GRUP

COSTA-RENT